Пламен Марков говори за проблемите в българския футбол.  Дълга тема е

...
Пламен Марков говори за проблемите в българския футбол. 
Дълга тема е
Коментари Харесай

Пламен Марков: Българският футбол има нужда от промяна

Пламен Марков приказва за проблемите в българския футбол. 

" Дълга тематика е какво ни пречи. Няма задоволително положителни бази за развиване на нашите деца, това е проблем на страната. Няма квалифицирани треньори, които да работят по актуалните условия. Имам качествени сътрудници - с упоритости и предпочитание за развиване, само че науката навлезе доста съществено във футболните тренировки. В огромната си част работим с методика от едно време. Това пречи за развиването на децата.

Базите, както загатнах, ще включа и стадионите, споделих и за треньорските фрагменти, и не на последно място професионалния футбол. Това, което гледаме сега, не е български футбол. Виждате какъв брой български футболисти стартират титуляри във водещите ни тимове. Докато не се дава път на най-талантливите български деца в нашите водещи тимове, няма да създадем в никакъв случай мощен народен тим.

Водещите тимове купуват едни чужденци от приблизително равнище, 30 години се прави това. Резултатът в най-хубавия случай е влизане в групите. Каква е задачата на цялата тази работа? Получаване на едни средства от УЕФА, които се реинвестират в тима за идващия сезон. Това не е български артикул и ние не развиваме българския футбол. Ние вършим едни бизнес планове, с които реализираме вътрешни цели, само че те не водят до изцяло развиване на българския футбол.

Битката за БФС ли? Бъдещето е в младежите, по този начин ще ви отговоря. Настоящето управление имаше прекалено много време, с цел да покаже своите благоприятни условия. Трябва да има смяна - когато и да бъде тази смяна, тя е извънредно закъсняла. А дали ще бъде Бербатов, или някой различен, зависи от това какви хора ще се кандидатират. Пожелавам триумф на Бербатов и неговия екип, несъмнено, тъй като смятам, че те имат опция да покажат своите благоприятни условия.

Но този въпрос се взема решение на конгрес и това може да стане при предпочитание на клубовете, които дават своя глас - било то да се направи смяна или да се поддържа статуквото. Силно искам българският футбол да върви към развиване. Мисля, че всички, които сме в нашия футбол, в това число публицистите, споделят това виждане. Друг е въпросът дали това ще се получи и по кое време, с оглед нещата, които към този момент разясних ", съобщи Пламен Марков пред " Спортал ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР